God smaakt als slappe thee uit een oud kopje

God smaakt als slappe thee uit een oud kopje. Ik zal dit uitleggen. 

Het was een gesprek met een tiener. Een rustige jonge meid. Ze vertelde dat ze graag zong, maar nooit voor publiek, alleen in haar eigen kamer. Dat ze regelmatig stevig kon bekvechten met haar jongere broertje. Het ging over haar school, over sport. En haar ouders. Dat was wat lastiger. Met elkaar bedoelde ze. Veel ruzie, geschreeuw en dan een paar dagen vooral zwijgen. Ze kreeg er meer van mee dan haar lief was.

In de binnenzak van haar jas zat een sleutel. Het was de sleutel van het huis van haar oma. Af en toe gebruikte ze die. Als oma dan thuis kwam lag haar kleindochter zappend voor de tv op de bank. Oma vroeg haar dan niet zoveel. Wist wel hoe laat het was. Ze kreeg een kopje thee, oma thee noemde ze die. Slap en in een oud kopje. Soms praatten ze, soms ook niet. Heerlijk is dat, zei ze. Hoe het voelde? Rust. Vrijheid, geen geruzie. Geen beklemmende stilte. Dan voel ik me niet schuldig, dat zei ze.

Die sleutel was voor haar heilig. Soms zomaar, moest ze even voelen of die er nog wel was. Het is de sleutel tot een plek waar ze tot rust kan komen, zichzelf kan zijn. Waar het goed is zoals het is. Waarvan ze hoopte dat het altijd en overal zo zou worden.

Even tussendoor: Ik wil hierbij alle oma’s en opa’s, alle ooms, tantes, alle vrienden en bekenden bedanken, die om wat voor reden dan ook, aan iemand zo’n sleutel hebben uitgeleend, of een bank beschikbaar stellen en zo’n kopje thee inschenken.

Want: daar gebeurt het werk van God in onze wereld. Dat geloof ik: daar gebeurt het werk van God. Het lijkt misschien maar weinig voor te stellen, maar die sleutel, die bank en dat kopje thee bij haar oma betekenen onvoorstelbaar veel voor deze jonge meid.

Ik geloof dat God smaakt als slappe thee uit een oud kopje bij die oma op de bank.

3 gedachten over “God smaakt als slappe thee uit een oud kopje

Voeg uw reactie toe

  1. wat een evangelie verspreiding – allemaalom ik ik ik net zoals Jezus zegt mens bekeer je en doe het echte werk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑