Over mij

Geboren op 7 juli 1973, partner, vader, zoon, broer.

Ik werk als studentenpredikant in Zwolle. Ben werkzaam op Hogeschool Windesheim, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten en de Hogeschool KPZ. Mijn werk in Zwolle doe ik via RE:LINK, kijk vooral op de website RE:LINK. Je kunt mij als studentenpastor bereiken via m.jans[at]windesheim.nl of 06-30.22.74.31.

Hiervoor werkte ik als dominee in Oudemirdum/Nijemirdum/Sondel (fr) en in Joure, met daarin veel aandacht en activiteiten voor jongeren en dertigers.

Wat interesseert mij? De grote levensvragen en creatieve manieren om hierover in gesprek te gaan. Verder films, voetbal, mystiek, identiteit, mensen, geloof, mijn telefoon. Zulke dingen. En ik denk na over het werk van Rene Gude, voorheen Denker des Vaderlands. Hij noemde religie een trainingscentrum. Maar was niet helder wat daarin precies zou kunnen gebeuren. Daarover schreef ik een artikel in dagblad Trouw.

Verder houd ik me bezig met theologiseren met kinderen en jongeren. Er gaat veel in hen om, de uitdaging is om dat te bespreken, te verdiepen en verbinden. Typ het eens in op google, en je vindt meer informatie. Ook in een aantal blogs lees je er meer over. Op verzoek geef ik daarover workshops aan bijv. leerkrachten op basisscholen of vrijwilligers/professionals in kerkgemeenschappen.

Daarnaast organiseer ik kloosterweekenden of klooster36, waarin je 36 uur in een klooster verblijft. Een weekend speciaal voor leerkrachten uit het basisonderwijs staat weer gepland en een klooster36 voor ondernemers. Interesse in een kloosterverblijf op maat? Neem contact op om samen een mooi voorstel te bedenken (06-21.33.83.61 of info[at]martinjans.nl).

Wat ik de mooiste film aller tijden vind? Lastige vraag. Amélie? Into The Wild. Of toch Into Great Silence (die moet je een keer gezien hebben…). En Win/win natuurlijk.

Wil je wat vragen? Mail me info[at]martinjans.nl

Tot slot: voor het laatste nieuws over FC Groningen kijk je natuurlijk op www.fcgroningen.nl

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: