Geloofsopvoeding

En dan ben je het. Als het je gegeven is: moeder, vader. Een kleine dreumes die warmte, eten en drinken nodig heeft. En wat nog meer? Hoe geef je vorm aan je geloven in de zorg en aandacht voor een kind? Bid je met je kind of zoek je rituelen aan tafel? Hoe doe je dat, met je partner, die daar net zo of juist misschien heel anders over denkt? Heb je je kind bewust laten dopen: hoe ga je daarmee verder? En als je daar niet voor hebt gekozen: wat helpt je bij de geloofsopvoeding die jij zou willen geven?

Een eerste oefening die je op weg kan helpen:

1. Schrijf herinneringen op aan je eigen geloofsopvoeding. Wat gebeurde er thuis, op school, in contacten met vrienden en buren?

2. Bedenk wat het met je deed, hoe erop terugkijkt. Wat was waardevol en waarom? Wat werkte absoluut niet en hoe zou dat komen? Misschien kijk je er nu anders tegenaan dan voorheen, waarom eigenlijk?

3. Wat zou je zelf mee willen geven, en hoe kun je dat vormgeven? Zoals je dat zelf hebt meegekregen, of anders? En als je partner er heel anders in staat: wat delen jullie, waar is herkenning bij dat wat je wezenlijk vindt om door te geven, en kun je daar samen een (nieuwe) vorm voor vinden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑